E tatau ona tatou popole i le tele o mea pu'eata CCTV?

111

I Peretania e tasi le mea pu'eata CCTV mo tagata uma e 11

E filemu uma i le ogatotonu o le taeao o le vaiaso i le nofoaga autu e mataituina ai le CCTV o le Southwark Council, i Lonetona, pe a ou asiasi.

O le tele o mataʻituina o loʻo faʻaalia le tele o gaioiga masani - tagata tiʻetiʻe uila i le paka, faʻatali pasi, o mai i totonu ma fafo o faleoloa.

O le pule iinei o Sarah Pope, ma e leai se masalosalo e matua mitamita lava o ia i lana galuega.O le mea e maua ai e ia se lagona moni o le faamalieina o le "maua muamua o se vaaiga o se masalomia ... lea e mafai ona taʻitaʻia ai le suʻesuʻega a leoleo i le itu saʻo," o lana tala lea.

O lo'o fa'aalia e Southwark le fa'aogaina o mea pu'eata CCTV - o lo'o mulimulita'i atoatoa i le tulafono a Peretania - e fesoasoani e pu'e ai tagata solitulafono ma puipuia ai tagata.Ae ui i lea, o ia faiga mataʻituina o loʻo i ai a latou faitioga i le lalolagi atoa - tagata e faitio i le leiloa o le le faalauaiteleina ma le solia o saolotoga lautele.

O le gaosiga o mea pu'eata CCTV ma tekinolosi e iloa ai foliga o se pisinisi fa'aolaola, fafaga ai se tu'inanau e foliga mai e le fa'amalieina.I Peretania lava ia, e tasi le mea pu'eata CCTV mo tagata uma e 11.

O atunuu uma e iai le faitau aofaʻi e le itiiti ifo i le 250,000 o loʻo faʻaogaina nisi ituaiga o AI mataʻituina faiga e mataʻituina ai o latou tagatanuu, o le tala lea a Steven Feldstein mai le US think tank.Carnegie.Ma o Saina o loʻo pulea lenei maketi - e tusa ma le 45% o tupe maua a le vaega o le lalolagi.

O kamupani Saina e pei o Hikvision, Megvii poʻo Dahua atonu e le o ni igoa o aiga, ae o a latou oloa e mafai ona faʻapipiʻi i luga o se auala lata ane ia oe.

"O nisi o malo tutoʻatasi - mo se faʻataʻitaʻiga, Saina, Rusia, Saudi Arabia - o loʻo faʻaaogaina tekinolosi AI mo faʻamoemoega mataʻituina tele,"Na tusia e Mr Feldstein i se pepa mo Carnegie.

"O isi malo o loʻo i ai faʻamaumauga le lelei o aia tatau a tagata o loʻo faʻaogaina le mataʻituina o AI i ni auala faʻatapulaʻa e faʻamalosia ai le taofiofia.Ae o tulaga faʻapolokiki uma o loʻo i ai le lamatiaga o le faʻaaogaina faasolitulafono o tekinolosi mataʻituina AI e maua ai ni sini faʻapolokiki, "

22222Ua faatonuina e Ekuatoa se faiga e mataituina ai le atunuu atoa mai Saina

O se tasi o nofoaga e ofoina mai ai se vaaiga manaia i le auala ua vave ai ona avea Saina ma pule sili e mataʻituina o Ekuatoa.Na fa'atauina e le atunu'u o Amerika i Saute se faiga atoa e mata'ituina ai ata vitio mai Saina, e aofia ai ma le 4,300 mea pu'eata.

“O le mea moni, o se atunuu e pei o Ekuatoa o le a le maua se tupe e totogi ai se faiga faapea,” o le tala lea a le tusitala o Melissa Chan, o lē na lipotia mai Ekuatoa, ma e faapitoa i aafiaga faavaomalo a Saina.Sa masani ona lipotia mai Saina, ae na tuli ese mai le atunuu i le tele o tausaga talu ai e aunoa ma se faʻamatalaga.

“Na omai le au Saina ma le faletupe Saina ua sauni e avatu se latou nonogatupe.E fesoasoani tele lena i le faafaigofieina o le auala.O loʻu malamalama na folafola atu e Ekuatoa le suauu e faasaga i na nonogatupe pe a le mafai ona latou toe totogiina."Fai mai a ia, o se sui o le militeri i le ofisa o Saina i Quito na aafia.

O se tasi o auala e vaʻavaʻai ai i le mataupu e le naʻo le taulaʻi atu i tekinolosi mataʻituina, ae "le auina atu i fafo o le pule pule", o lana tala lea, ma faʻaopoopo mai "o nisi e finau mai o Saina e matua itiiti lava le faʻaituau i tulaga o malo latou te naunau e galulue ai".

Mo le US, e le o le tele o oloa auina atu i fafo o loʻo avea ma popolega, ae faʻafefea ona faʻaogaina lenei tekinolosi ile eleele Saina.I le masina o Oketopa, na fa'auliuli ai e le US se vaega o kamupani a le AI Saina i luga o le mafua'aga o tu'ua'iga o le fa'aleagaina o aia tatau a tagata Uighur i le itulagi o Xinjiang i matu-sisifo o le atunu'u.

O le kamupani gaosi CCTV aupito tele a Saina o Hikvision o se tasi lea o kamupani e 28 ua faaopoopo i le matagaluega o pisinisi a AmerikaLisi Fa'alapotopotoga, faʻatapulaʻaina lona mafai ona fai pisinisi ma kamupani US.E fa'apefea la ona a'afia ai pisinisi a le kamupani?

Fai mai Hikvision o le amataga o lenei tausaga na taofia ai le tagata poto faapitoa ma sa avea muamua ma amepasa a Amerika Pierre-Richard Prosper e fautuaina ai i le tausisia o aia tatau a tagata.

Ua faaopoopo mai e kamupani e faapea "o le faasalaina o Hikvision, e ui lava i nei faiga, o le a taofia ai kamupani o le lalolagi mai le fesootai ma le malo o Amerika, afaina ai paaga pisinisi a Hikvision i Amerika, ma afaina ai le tamaoaiga o Amerika".

Olivia Zhang, le tusitala a le US mo pisinisi a Saina ma kamupani faasalalau tupe Caixin, e talitonu e ono i ai ni faafitauli pupuu mo nisi i luga o le lisi, ona o le microchip autu na latou faaaogaina e mai le US IT firm Nvidia, “lea e faigata ona sui”.

Fai mai a ia, "e oʻo mai i le taimi nei, e leai se tasi mai le Konekeresi poʻo le ofisa faʻapitoa a le US na ofoina mai ni faʻamaoniga malosi" mo le lisi uliuli.Na ia faʻaopoopo mai e talitonu le au gaosi Saina o le faʻamaoniaina o aia tatau a tagata ua na o se 'alofaga, "o le faʻamoemoe moni e naʻo le faʻaumatiaina o kamupani tekonolosi taʻutaʻua a Saina".

E ui o le au gaosi oloa mataʻituina i Saina na teena faitioga i lo latou auai i le sauaina o tagata laiti i totonu o aiga, o latou tupe maua na siitia i le 13% i le tausaga talu ai.

O le tuputupu aʻe o loʻo faʻatusalia i le faʻaaogaina o tekonolosi e pei o le faʻaalia o foliga o loʻo avea ma luʻitau tele, e oʻo lava i malo faʻatemokarasi atiaʻe.O le fa'amautinoaina o lo'o fa'aaogaina fa'aletulafono i Peretania o le galuega lea a Tony Porter, le komesina o mea pu'eata mata'ituina mo Egelani ma Uelese.

I luga o le tulaga faʻatino e tele ona popolega e uiga i lona faʻaaogaina, aemaise lava ona o lana sini autu o le faʻalauteleina o le lagolago lautele mo ia.

"O lenei tekinolosi e galue faasaga i se lisi o matamata," o lana tala lea, "o lea afai e iloagofie foliga e iloa ai se tasi mai se lisi o matamata, ona faia lea o se fetaui, o loʻo i ai se faʻalavelave."

Na te fesiligia po o ai e alu i luga o le lisi matamata, ma o ai e pulea."Afai o le vaega tumaoti o loʻo faʻaaogaina tekinolosi, o ai e ana ia - o leoleo poʻo le vaega tumaoti?Ua tele naua laina faanenefu.”

Fai mai Melissa Chan o loʻo i ai se faʻamaoniga mo nei popolega, aemaise lava i faiga faʻaSaina.I Saina, na ia fai mai o le tulafono "o le malo ma tagata ofisa e i ai le faaiuga mulimuli.Afai latou te mananaʻo moni e maua faʻamatalaga, o na faʻamatalaga e tatau ona tuʻuina atu e kamupani tumaoti."

 

E manino lava o Saina ua matua faia lenei pisinisi o se tasi o ana fuafuaga faʻamuamua, ma ua tuʻuina lona tulaga malosi i tua atu o lona atinaʻe ma le faʻalauiloaina.

I Carnegie, Steven Feldstein talitonu e lua mafuaaga e taua tele ai AI ma le mataʻituina ia Beijing.O nisi e feso'ota'i atu i le "le maua'a loloto le saogalemu" i le umi ma le fa'aauauina o le vaega fa'aupufai a Saina.

"O se tasi o auala e taumafai ai e faʻamautinoa le faʻaauauina o le ola faʻapolokiki o le vaʻavaʻai lea i tekinolosi e faʻatulafonoina faiga faʻavae, ma taofia le faitau aofaʻi mai le faʻaalia o mea e luʻitauina ai le setete o Saina," o lana tala lea.

Ae i se tulaga lautele, Beijing ma le tele o isi atunuu e talitonu AI o le a avea ma ki i le maualuga o le militeri, o lana tala lea.Mo Saina, "teufaafaigaluega i AI o se auala e mautinoa ai ma faatumauina lona puleʻaga ma le malosi i le lumanaʻi" .

 


Taimi meli: Me-07-2022